Virksomhedsskatten skal ned i Danmark


De gode virksomheder flygter til Schweitz....den danske virksomhedsskat skal ned. 


Når man flytter beslutnings kompetancerne i et firma, så flytter den tilsvarende viden med.  For at holde de dygtige vidensarbejdere i Danmark, så skal vi have ændret virksomheds skatten. 

Samtlige fremtidsplaner og strategier for Danmark nævner at vi skal leve af den viden vi producerer. Sådan har det næsten været siden Enrico Mylius Dalgas efter tabet af Sønderjylland i 1864 brugte det samtidige motto "hvad udadtil tabes skal indadtil vindes". Det betød at den jydske hede blev opdyrket i en grad så vores national digter HC Andersen skrev "Skynd dig, kom! om føje år heden som en kornmark står". 

Selve opdyrkningen af den jydske hede gjorde at en masse viden og teknologi skulle udvikles, hvorfor Danmark allerede på det tidspunkt satsede stort og byggede en ultramoderne landbohøjskole langt uden for København, på Frederiksberg. På det tidspunkt startede en masse virksomheder, og det var også på det tidspunkt (1866) at Andelsbevægelsen startede. Der var i Danmark en sans for vigtigheden af at gøre noget nyt og arbejde på en ny måde. Disse initiativer var en reaktion på at det eneste råstof Danmark havde var hænder og hoveder. 

Vi har idag stadig kun hænder og hoveder. Derfor skal vi indrette det danske samfund således at vi bliver ved med at have de rigtige hænder og hoveder.

Jeg har en studiekammerat der arbejder de sidste 3 måneder i et vidensbaseret firma der flytter fra Danmark. Produktionen flytter til Slovenien på grund af at man håber på at kunne sælge produktionshallerne og tjene på dem, udviklingsafdelingen lukker og flytter til England, og marketing afdelingen flytter til Schweitz. 

Flytningen til Schweitz er begrundet i at kapitalfonden kunne spare skattekroner. For firmaer i Danmark betyder det at fra at betale 25% i skat, skal de kun betale 3% i skat. For at de danske skattemyndigheder accepterer en flytning skal beslutningstagningen samt regninger skrives fra Schweitz. Da firmaet ikke havde marketing afdelingen mere i danmark, besluttede man så at lukke  udviklingsafdelingen og sammenlægge den med en engelsk udviklingsafdeling. 

Når man flytter beslutnings kompetancerne i et firma, så flytter den tilsvarende viden med. De mennesker der har viden skal være tilstede når beslutningerne skal tages. Hvis beslutningerne foregår i Schweitz, så flytter vidensmedarbejderne med, da de bedste vil have indflydelse. 

Den store forskel der er på skatten i Danmark og i Schweitz ødelægger modellen for vidensarbejdere i nogle virksomheder, og det er en trend der bare bliver værre. 

Hvis Danmark skal være et videnssamfund, så er det vigtigt at de virksomheder der har "viden" som kernekompetance, bliver i landet. 

Derfor skal skatten for virksomheder ned, og det kan kun gå for langsomt. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Sæt bæredygtighed på dagsordenen og optimer din værdiskabelse